Feasibility Study
به طور کلی برای تهیه Business Model، طراحی یک مطالعه امکان سنجی برای یک شرکت ضروری است. مطالعه امکان سنجی برای یک شرکت شامل ارزیابی قابلیت دوام و موفقیت بالقوه یک ایده است. این روش مطالعه به ذینفعان، سرمایه گذاران و تصمیم گیرندگان کمک می کند تا تعیین کنند که آیا مدل کسب و کار تهیه شده ارزش پیگیری دارد یا خیر؟
تهیه طرح امکان سنجی به طور کلی مراحل زیر را در پی دارد:
1. خلاصه اجرایی: ارائه نکات کلیدی، یافته ها و توصیه ها به سرمایه گذاران
2. معرفی: هدف امکان سنجی، پیشینه پروژه و اهداف و مقاصد آن
3. شرح پروژه: تشریح ایده با جزئیات
4. تحلیل بازار: بررسی تقاضا برای محصول یا خدمت امری بسیار مهم است؛ اندازه، جمعیت، روند ها، پتانسیل رشد بازار هدف، رقبا، نقاط قوت و ضعف را شناسایی کنید.
5. امکان سنجی فنی: بررسی جنبه های فنی کار؛ از جمله فرایند های تولید یا خدمت رسانی، الزامات قانونی، الزامات فناوری، دسترسی به منابع، زیرساخت ها و تخصص ها
6. امکان سنجی مالی: پیش بینی هزینه های زاه اندازی، هزینه های عملیاتی، درآمد ها و بررسی سود و KPI های مهم مالی
7. امکان سنجی عملیاتی: بررسی دقیق عملیات روزانه یک کسب و کار، از جمله کارکنان، مدیریت، زنجیره تامین و توزیع و ارزیابی تنگنا ها و خطرات احتمالی
8. امکان سنجی قانونی و نظارتی: بررسی مجوز ها و گواهی های مورد نیاز، الزامات قانونی و غیره
9. تحلیل ریسک: خطرات بالقوه داخلی و خارجی که بر موفقیت پروژه تاثیرگذار هستند؛ شناسایی استراتژی کاهش ریسک ها و مخاطرات
10. اثرات زیست محیطی و اجتماعی: رسیدگی و ارزیابی پیامد های زیست محیطی بسیار مهم است؛ کسب و کار ما بر جامعه محلی، محیط زیست و... می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
11. نتیجه گیری و پیشنهادات: خلاصه نمودن یافته های کلیدی و ارائه توصیه شفاف جهت پروژه؛ بررسی نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدید ها بسیار مهم است.
جهت دریافت مشاوره با کارشناسان ما در تماس باشید.